Tomàs Montesó

La Masia, protagonista a la Champions League

L'equip blaugrana ha decidit apostar fort per la gent de La Masia pel partit de dimecres de Champions League davant el Royal Amberes.

El FC Barcelona ha anunciat la convocatoria pel sisè i últim partit de la fase de grups de la Champions League, que serà el proper dimecres 13 de Desembre davant el Royal Amberes belga (21:00h), i tornat a mostrar un gran compromís amb els jugadors de La Masia. En aquesta ocasió, el conjunt blaugrana ha convocat 14 jugadors formats a La Masia dels 21 que han tancat la convocatòria.

Entre aquests 14, es troben 8 jugadors ja habituals a les llistes de Xavi Hernández, aquests són jugadors com Alejandro Balde, Iñaki Peña, Oriol Romeu, Sergi Roberto, Ander Astralaga, Lamine Yamal, Fermín López i Diego Kochen, on a aquests es sumaran 6 jugadors més que són Ángel Alarcón, Pau Cubarsí, Marc Guiu, Héctor Fort, Marc Casadó i Aleix Garrido.

Davant la imminent jornada de rotacions que enfrontarà el club, després que el de Terrassa decidís donar descans a diversos jugadors clau per a aquest partit, és possible que alguns dels nous convocats tinguin l'oportunitat de jugar i fins i tot alguns podrien fer el seu debut si Xavi els hi dona minuts de joc. Per exemple, Ángel Alarcón o Aleix Garrido ja van tenir minuts la temporada passada amb el primer equip. A més, un altre jugador que podria fer el seu debut si rep minuts és el prometedor defensa Pau Cubarsí, que s'ha mantingut a l'òrbita del club els darrers dies, però encara no ha tingut l'oportunitat de jugar amb el primer equip culer. Passa el mateix amb el lateral dret Héctor Fort, que ja ha format part d'alguna convocatòria, però que no ha pogut debutar encara en cap competició sota les ordres de l'egarenc.

Finalment, aquells que ja tenen una mica més experiència i que novament han estat convocats amb l'equip blaugrana són Marc Guiu, que ja ha disputat dos partits amb el 1r equip i va marcar un gol contra l'Athletic Club aquesta temporada, a més d'haver debutat a la Champions League després dels 15' que va veure davant el Shakhtar Donetsk, i Marc Casadó, que va fer el seu debut a la passada edició 2022-2023 de la Champions League sumant 23' davant el Viktoria Plzen i també va disputar vuit minuts davant els Ucraïnesos aquesta mateixa temporada.